• 100g cuketa
  • 100g houby
  • 50g cibule
  • olivový olej

Chcete-li zhubnout, je na čase začít zkoušet i jiné přílohy než jen ty klasické české – těstoviny, bílou rýži, brambory, knedlíky. Převážně tyto příhy totiž mohou za nadváhu. Přitom můžeme jako přílohu použít naprosto cokoliv jiného. Ve večerních hodinách se skvěle hodí úplné vynechání klasické sacharidové přílohy a místo ní zařazení zeleniny. V chladnějším období je pak vhodnější zelenina teplá. A protože bylo letos mnoho hub, jistě máte uložené pytlíčky v mrazáku, a nebo je máte nasušené. Ani můj mrazák není vyjímkou, tak proč si houby opět nedopřát.

Cuketa je v redukčním, ale i zdravém jídelníčku, nezastupitelná. V kombinaci s houbami je to přímo mňamka.

Pak k ní stačí jen doplnit zdroj bílkovin, přidat plátek ryby, masa, tofu, tempehu nebo to celé posypat sýrem, a máte tak připravenou večeři.

Recept na houbovou cuketu

Cibuli nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji.

Cuketu nakrájíme na kostičky. Pokud je větší, je potřeba oloupat i slupku, byla by tvrdá.

Přidáme houby, kmín, dusíme a restujeme do měkka.

Podáváme jako přílohu nebo jako teplý zeleninový salát.