• Chřest
  • Slanina nebo pršut
  • Olivový olej

Chřest v kombinaci se slaninou nebo pršutem se může stát velice příjemným pohoštěním pro hosty, když je budeme chtít pohostit něčím teplým. Vše si stačí připravit dopředu a pak jen zapnout troubu. Chřest je navíc zdrojem mnoha potřebných živin. Dělala jsem obě dvě varianty, jak se slaninou , tak s pršutem a obě byly vynikající.

Recept na pečený chřest

Chřest opláchneme a ulámeme tvrdé konce. Pokud je mladý a čerstvý, dá se použít celý.

Obalíme plátkem slaniny nebo pršuta. Obalovala jsem vždy dva chřesty, ale dal by se obalit i každý samostatně.

Dáme do zapékací misky nebo na plech na pečící papír.

Konce chřestu potřeme olivovým olejem.

Pečeme v troubě na 180 stupňu asi 12 minut.

 

Přeji dobrou chuť

Hanka

 

Mohlo by vás zajímat:

Pojď s námi do detoxu – Whole30

Paní Věra začala jíst a zhubla už 12 kg tuku …

Paleo recepty