• 1 sáček vanilkového pudinku
  • půl hrnku slunečnicového oleje
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 400 ml vody (plus dle potřeby)
  • 3 lžíce kakaa nebo karobu
  • 1 a půl hrnku celozrnné grahamové mouky (přesáté)
  • půl hrnku máku (nemlít)
  • Na dochucení
  • půl lžičky sušeného zázvoru
  • lžička skořice
  • 1/3 hrnku ořechů (vlašské, lískové apod.)
  • 70 g rozinek (namočit do vody)
  • 4 lžíce kokosu do těsta
  • olej na vymazání formy
  • čelí lesní med (2 – 3 lžíce).

Janička velice ráda vaří a peče, proto mne těší, že se stala dodavatelkou zajímavých receptů. V tomto receptu bych z pohledu zdraví nějaké maličkosti upravila, převážně z důvodu chemie a éček. Nebojte se tento chlebíček připravit návštěvě a sami, i pokud jste v redukčním programu, ho můžete také ochutnat.

Jaké změny v receptu doporučuji?

1 sáček vanilkového pudinku (v běžném pudinkovém prášku najdete většinou škodlivá éčka, proto bych raději volila variantu BIO pudinku s pravou vanilkou nebo značku bez přidaných éček)

půl hrnku slunečnicového oleje (tady bych použila pouze za studena lisovaný, případně jiný za studena lisovaný olej)

2 lžičky prášku do pečiva (klasický prášek do pečiva nepatří mezi zdravé přísady, volte raději prášek do pečiva s vinným kamenem nebo bio variantu)

3 lžíce kakaa (nejlépe nepraženého ze zdravé výživy) nebo karobu

Jak na to?

Vyšleháme olej s vodou, pudinkem, kořením, moukou a práškem do pečiva, přidáme kakao, kokos a nenamletý mák. Nakonec přidáme nahrubo nasekané ořechy a celé rozinky. Vznikne nám těsto, které dáme do olejem vymazané a kokosem vysypané formy. Pečeme na 190 °C, cca 40 – 45 minut (dle trouby) dáváme pozor, ať se nám chlebíček nepřipálí.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.