• 100g tempeh uzený
  • 100g cibule
  • olivový olej
  • 60g celozrnné špecle
  • 100g kysané zelí nejlépe domácí nebo v bio kvalitě

Celozrnné špecle jsem objevila teprve nedávno v běžném supermarketu. Jsou značky BonaVita a obsahují pouze celozrnnou mouku a vejce. Přesto pokud jste zdatná kuchařka, určitě zvládnete vlastní výrobu, která se nikdy těm kupovaným nevyrovná. V kombinaci s uzeným tempehem a kysaným zelím jsou chuťově vynikající.

Postup

Cibuli nakrájíme na jemné proužky a pomalu restujeme na olivovém oleji do zlatova. Přidáme na prožky nakrájený tempeh a dorestujeme. Případně můžeme dochutit kmínem, česnekem či jiným kořením.

Podáváme s kysaným zelím

 

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.