• Na dvě porce
  • Půlka celeru
  • Půlka velké batáty
  • 250g mleté hovězí maso
  • Kokosové mléko
  • Cibule
  • Pepř
  • Sůl
  • Tymián
  • Libeček
  • Kokosový olej

Jak vymyslet lasagne, když nechceme použít lepek a ani žádné bezlepkové náhrady? Poprvé jsem celerové lasagne ochutnala u kamarádky, náplň měla z tofu a rajčat a chutnaly výtečně. Tak jsem si na ně nyní vzpomněla a pustila se do nich, ale v kombinaci s mletým masem. Nakonec jsem přidala ještě kousek bátáty a tím se stalo jídlo barevnější. Výborně se tyto bezlepkové lasagne hodí nejen pro paleo jedlíky nebo ty co dodržují Whole30, ale dá se říct, že pro každého. Skládají se jen z přirozených surovin s dostatkem zeleniny, bílkovin a kvalitních tuků. Já sama používám bio mleté maso, ale pokud ty možnosti nemáte, vybírejte tu nejlepší kvalitu nebo maso z osvědčeného chovu. Pokud maso nejíte, vyměňte mleté maso za nastrouhané nebo najemno nakrájené tofu nebo tempeh, tak získáte také dostatek bílkovin. 

A kdyby se vám náhodou zdálo, že tak nějak jinak fotím, tak máte pravdu. Nedávno jsem byla na kurzu focení u Lenky Smolinské a díky ní, jsem konečně pochopila svůj foťák a umím s ním mnohem lépe zacházet. O to víc mě focení baví a těším se na zdokonalování. Tak doufám, že i vám se budou fotky líbit.

Recept na bezlepkové lasagne

Celer a batáty oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chce to trošku trpělivosti, ale jde to.

Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme do zlatava na kokosovém oleji.

Přidáme mleté maso, ochutíme pepřem a solí.

Vmícháme najemno nakrájené žampiony a restujeme. Na závěr přidáme čerstvé bylinky a kokosové mléko.

Do vymazané formy, případně vyplněné vlhkým pečícím papírem, vyskládáme na dno plátky celeru, aby bylo dno pokryté. Pak postupně vrstvíme vždy masová směs, batáty, masová směs, celer atd.

Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 40 – 50 minut.

 

Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí

Hanka

 

Mohlo by vás zajímat:

Whole30 – 4.týden

Radim, vítěz letní výzvy

Klub hubnutí on-line

 

 

lasagne-bez-lepku

 

lasagne_celer