• Na jednu porci:
  • 150 g brambory
  • 150g cuketa
  • 1 vejce
  • 50g tempeh
  • koření - pepř, majoránka, česnek, sůl

Po těch všech vánočních „přežíračkách“ by to chtělo něco lehkého, dietního a něco bez masa. U nás zvítězil bramborovo – cuketový nákyp. Pro doplnění bílkovin jsem tam přidala tempeh a vajíčko. Na bílkoviny nezapomínejte, bez nich se hubne špatně. O porci zeleniny se postarala cuketa a cibulka. Probiotika dodáte, když na taliř přidáte trošku domácího pickles. Výsledek? Vyzkoušejte. Určitě vám to zachutná.

Recept na cuketovo – bramborový nákyp s tempehem

Brambory a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.

Přidáme na kousíčky nakrájený tempeh, nejlépe uzený. Dodá vynikající chuť.

Přimícháme koření dle vlastní chuti, nakrájenou jarní cibulku a vajíčko.

Vše nasypeme do zapékací nádoby. Můžete ji vymazat máslem. Já jsem se naučila používat pečící papír, ušetří to pak práci s umýváním připečeného nádobí.

Pečeme asi při 180 stupních do zlatova. Cca 30min.

Dobrou chuť

Hanka

 

zapeceny-tempeh-s-cuketou-3

zapeceny-tempeh-s-cuketou-2

Pokud se Vám recept líbí,  lajkujte či sdílejte recept na facebooku. Stáhněte si  ZDARMA  nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začněte hubnout.

 

Mohlo by Vás zajímat :

Hubnuti pro holky – 1. díl

Zdravá stolice aneb diagnóza z wc

Zamilovaná brokolicová srdíčka