• Na jednu porci:
  • 90g brambor
  • 30g jáhel
  • cibule
  • olivový olej
  • máslo

Jednoduchý recept, jak malinko zpestřit klasickou bramborovou kaši a nevíc ulevit našemu zažívání od brambor. Většina českých lidí je baští několikrát týdně a zrovna brambory nepatří mezi top potraviny. Dříve se takovéto kaši říkalo nastavovaná.

Recept na bramborovou kaši bez mléka

Brambory uvaříme do měkka.

Jáhly také uvaříme, aby byly spíš rozvařené. Já jsem je vařila zvlášt v hrnci, ale možná by je šlo hodit do jednoho hrnce i s bramborami.

Nakrájíme cibulku na malinké kostičky a orestujeme ji na pánvi na trošce olivového oleje.

Slejeme přebytečnou vodu z brambor a jahel, ale necháme si ji odloženou v hrnečku. Použijeme ji při šlehání.

Vše nasypeme do nádoby nebo hrnce na šlehání či mixování. To znamená – jáhly, brambory, cibulku a trochu vody z uvaření brambor. Šleháme či mixujeme do jemné kaše a postupně přidáváme vodu až dosáhnete požadované konzistence. Přidat můžete i lžičku másla a trošku mořské či himalájské soli. Já jsem vše mixovala v mixéru a kaše byla krásně nadýchaná.

Vynikající byla právě v kombinaci s lososem v hořčičné omáčce.

Dobrou chuť a pohodové hubnutí

Hanka

 

Pokud se Vám recept líbí,  lajkujte či sdílejte recept na facebooku. Stáhněte si  ZDARMA  nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začněte hubnout. Budu ráda za každý váš komentář pod článkem.

 

Mohlo by vás zajímat :

Kokosové cukroví plné zdraví

Moje cesta ke zdravé rodině

Chcete být zdraví? Pak nepijte mléko