• Na jednu porci:
  • 30g kešu ořechů
  • lžička kakaa
  • troška medu
  • banán

Zdravý banán v čokoládě

Vynikající zdravý dezert. Když se podíváte na složení čokolády, tak obsahuje jenom kešu ořechy, kakao, a případně trošku medu. Je to pravá raw čokoláda ( čili živá se zachováním enzymů). Pro dokonaleší výsledek můžete použít stejně jako já já pravé BIO nepražené kakao ze zdravé výživy. Toto kakao se řadí mezi superpotraviny. Je doslaova nabušené vitamíny, minerály a enzymy. Je bohaté na hořčík, železo,zinek. A nedá se kvalitově srovnat s klasickým kakaem. V kombinaci s kešu ořechy vznikne lahodná hebká chuť.

Recept na banán v kešu čokoládě

1. Kešu ořechy si namočíme do vody nejlépe den předem.

2. Ořechy nasypeme do mixéru a postupně při mixování doléváme vodu, ve které byly namočené. Přidáme lžičku kakaa a případně trošku medu nebo javorového sirupu. Mixujeme až bude čokoláda úplně krémová. Vodu přilévejte po troškách, aby jste ji neměli moc řídkou. Barvu čokolády ovlivníte množstvím kakaa.

3. Jednu porci pravděpodobně v mixéru neuděláte, protože bude pod mixovacími noži. Musela jsem také dělat dvě. Ale vůbec to nevadilo, snědlo se všechno.

4. Pak nakrájíte na talířek banán a přelijete čokoládou. Na zahradě jsem objevila poslední letošní maliny, tak zpestřily ozdobení.

Vynikající jako dezert pro návštěvy a přitom je to naprosto zdravá porce svačinky.

 

Hanka

 

Doporučené články :

Další zdravé svačinky

Hubnutí pro holky – 1.díl

Jak se zbavit chutí na sladké