• Na korpus:
  • hrnek mandlí
  • půl hrnku ořechů
  • půl hrnku datlí
  • himalájská sůl
  • Náplň
  • 1,5 hrnku kešu ( 12hod namočených)
  • 300g jahod
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • šťáva z 1 citrónu
  • vanilka
  • agáve sirup

Neskutečně vynikající chuť a velká zásobárna živin, to je tento cheesecake. Máte-li rádi sladké, dopřávejte si ho co nejvíce v raw podobě. To znamená, že suroviny nejsou tepelně upravené. Jsou tedy plné enzymů, vitamínů, minerálů. Jsou lehce stravitelné.  

Oříšky kešu, které tvoří základ pro cheesecake, jsou plné vitamínu B a kyseliny listové. Mají mnoho hořčíku, a také železo, draslík a fosfor. Karotenoidy v kešu působí léčivě na kůži, sliznice, oči.

Po ochutnání rozmixovaného kešu s citrónovou šťávou budete mít celkem problém rozpoznat, zda je to chuť pravého cheesecaku nebo ne.

Raw cheesecake je opravdu dost sytý a bude vám stačit jen malý kousek, kterým můžete nahradit třeba svačinku. 

 

Recept na raw cheesecake

Korpus:

Ořechy a mandle nameleme nebo rozmixujeme.

Datle předem asi 1 hodinu namočené rozmixujeme s troškou vody.  Je lepší dát jen málo vody, aby nebyl korpus pak mokrý.

Vše smícháme dohromady a vznikne nám pevné těsto.

Těsto natlačíme do dortové formy. Někdo doporučuje formu ještě vymazat kokosovým olejem, ale já to nedělám.

 

Na náplň

Předem namočené kešu, lžíci agáve sirupu a šťávu z jednoho citrónu  důkladně rozmixujeme do jemna s co nejmenším množstvím vody. Ochutit můžeme vanilkou.

Přidáme jahody a důkladně ještě rozmixujeme.

Na závěr přidáme kokosový olej. Určitě ho přidejte, protože tam plní ztužující funkci. Jinak vám dort nebude držet pohromadě.

Necháme v lednici zatuhnout. Je také možné, dát ho o mrazáku.

 

Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí

Hanka