• Množství na jednu formu:
  • 2 hrníčky ovesných vloček
  • 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru - lépe med, agáve sirup, stévie
  • 1 hrníček obilného mléka
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 2 vajíčka
  • 2 jablka
  • 1 hrst vlašských ořechů (semínek)
  • 1 hrst rozinek
  • 1 lžička skořice
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů

Kolegyňka Alča je mnohem větší zastánce pečení. Aby si mohla po přejití na zdravou stravu dopřát něco dobrého, začala si upravovat své recepty. Vyměnila suroviny, až z toho vznikly chuťově vynikající a celkem i zdraví prospěšné dobrůtky.

Jako první si nastrouháme do větší misky jablka. Ovesné vločky v robotu nasekáme na jemnou mouku a přesypeme k jablkům. Dále přidáme skořici, olej, špaldovou mouku, podle chuti rozinky a vlašské oříšky. Obilné mléko, vejce a cukr dobře vyšleháme a vlijeme do misky. Mícháme tak dlouho, dokud není těsto vláčné. Je-li potřeba přidáme ještě trochu mléka (vody) nebo podle potřeby můžeme zahustit i moukou.

Hotové těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme pečlivě vymazali máslem a vysypali moukou. Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů, překryjeme pečícím papírem a pečeme asi hodinu. Bábovka je hotová, pokud se po vpíchnutí špejlí nepřilepilo těsto.

 

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.