• Na dvě porce:
  • 1 avokádo
  • 2 banány
  • lžička kakaa
  • lžíce sójové smetany
  • 3 lžíce vody

Klasické pudinky patří mezi nejoblíbenější dezerty. Jsou rychle hotové, dost často hodně sladké a prostě je běžný smrtelník má rád. Jenže nepatří mezi zdravé potraviny. Mléko je surovina, kterou doporučuji z jídelníčku naprosto vyřadit. Cukr nápodobně. A pudinkový prášek také není žádná hitparáda.

A co s tím? Tak jsem pátrala, zkoušela, a když mi jednou přišlo pod ruku avokádo, vznikla tahle dobrota. Navíc zdravá, živá, plná enzymů a zdravých tuků. A kvalitních rostlinných tuků má skoro každý z nás v jídelníčku naprostý nedostatek. Proto pak energii doháníme sacharidy a sladkými potravinami. Určitě vyzkoušejte tento pudink nabídnout dětem. Je hned hotový a nemusíte umývat olepený hrnec.

Nejdříve musíte koupit správné avokádo. Mělo by být lehce měkké. Je to docela v našich obchodech problém. Ale časem se určitě zdokonalíte a už se Vám to bude dařit. Když koupíte avokádo tvrdší, nechte ho doma tzv. dojít, ale nesmí Vám uhnít.

Avokádo oloupeme, vyndáme pecku a nakrajíme na kusy. Banán nalámeme také na kusy. Vše dáme do mixéru. Přidáme lžičku kakaa ( já používám nepražené ze zdravé výživy. Je plné antioxidantů), tak 3 lžíce vody a trošku cca lžíci sójové smetany ( není potřeba).  Když by jste krém chtěli více čokoládový, přidejte více kakaa. No a jednoduše vše rozmixujete na jemný krém. Stačí jenom chvilku, než se krém krásně spojí. Kdyby jste mixovali dlouho, může se krém přehřát. Pokud by byl krém tuhý, přidejte vodu.

Pro milovníky sladkého můžeme přidat trošku medu nebo agáve sirupu, ale já jsem krém už nedoslazovala. Banán ho osladní celkem dost.

Nalejeme do mističky, ozdobíme třeba čerstvou mátou a podáváme. Dobrou chuť.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout. Diskutujte s jinými v diskuzi o svém hubnutí a zdravém vaření.