• 1 červená paprika
  • 400g ananasu (nakrájený a včetně šťávy, kterou pustí)
  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy a plátky limetky na ozdobu
  • půl lžičky harissy nebo jiné chilli pasty
  • sůl
  • špetička třtinového cukru

Výtečná a osvěžující ve velkém vedru. Dodala ji kolegyňka ze salonu HATEA Jana. Ananas je vynikajícím zdrojem enzymu Bromelin, který odbourává bílkoviny a tím pozitivně působí na trávení. Bromelin působí protizánětlivě a snižuje srážlivost krve. Ananas dále obsahuje velké množství vitamínu  a minerálů. Účinně pomáhá také při redukčních dietách, patří mezi přírodní spalovače tuku. Polévku bych doporučila zařadit i třeba na svačinku.

Jak na to?

Papriku upéct v troubě zahřáté na 220 °C, až se na slupce začnou dělat hnědé puchýře, vyndejte ji a dejte ji na 10 minut zapařit do plastového sáčku, pak stáhněte slupku a odstraňte semínka a stopku. Papriku rozmixujte s ananasem a dochuťte zbylými přísadami. Polévku podávejte vychlazenou a s plátkem limetky.